Verhogen supplementen mijn prestaties?

supplementen sport prestaties

Posted On september 24, 2020

We krijgen bij Natusport weleens de vraag of supplementen de sportprestaties verhogen. Het antwoord daarop zou eigenlijk NEE moeten zijn en we lichten graag toe waarom. Laten we vooropstellen dat (NZVT-)supplementen een prima rol kunnen spelen in een gezond voedingsschema. In deze blog lees je hoe supplementen (top)sporters kunnen ondersteunen bij het neerzetten van sportieve prestaties.

Een gezonde levensstijl als basis

Supplementen verbeteren dus in beginsel je sportprestaties niet. Alles begint namelijk bij een gezonde levensstijl en daar hoort weer een gezond en gevarieerd voedingsschema bij. Dit vormt voor ons de basis en die draait om energie, koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, enzovoort.

In de kern gaat het om: wat gaat erin, wat heb ik nodig, wat gaat eruit?

Dit moet met elkaar in balans zijn, anders heb je als sporter meestal ergens een tekort aan. Door tekorten aan te vullen met supplementen zou je beter moeten gaan presteren. Maar dat is dus eigenlijk niet de bedoeling. Je kunt dan beter opnieuw naar je basis kijken, eventueel met de hulp van een (sport)diëtist. De praktijk is natuurlijk minder zwart-wit. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat mensen een tekort hebben aan vitamine D in periodes dat de zon minder schijnt. Dat kun je dan prima aanvullen met een supplement. Hetzelfde geldt voor intensieve sporters, waar supplementen een belangrijke aanvulling kunnen zijn voor bepaalde tekorten. Sterker nog, wij denken dat de rol van supplementen vaak wordt onderschat!

 Supplementen als aanvulling en ondersteuning

Als sporter stel jij je lichaam voortdurend op de proef. Die intensieve of langdurige krachtsinspanningen putten het lichaam uit en maken het kwetsbaarder. Supplementen kunnen dan de broodnodige extra ondersteuning geven. Die extra ondersteuning is vooral gericht op:

  • Sneller herstel van het lichaam na het sporten
  • Aanvullen van tekorten
  • Constanter presteren
  • De weerstand verhogen

Natusport ontwikkelt supplementen specifiek voor (top)sporters

In onze webshop vind je een breed assortiment aan hoogwaardige supplementen, specifiek ontwikkeld voor (top)sporters. Onze supplementen zijn eerlijk, natuurlijk, uitvoerig getest en gekeurd en in Nederland geproduceerd. We verwerken zoveel mogelijk bioactieve stoffen en zo min mogelijk chemische stoffen. We werken bij de ontwikkeling van supplementen nauw samen met sportartsen en voedingsdeskundigen én zetten daarbij de sporter centraal.

Alle supplementen zijn NZVT-getest, wat betekent dat ze gegarandeerd dopingvrij zijn, en dus geschikt voor de topsport. NZVT staat voor Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport. Deze supplementen zijn te raadplegen via de ‘dopingwaaier’.

Conclusie: supplementen kunnen wel degelijk een belangrijke rol spelen als het gaat om het ondersteunen van jou als sporter, maar het begint met een goede basis.

LEES OOK:

Magnesium: het wondermineraal?

Magnesium: het wondermineraal?

Magnesium staat al jaren flink in de belangstelling en dat is wat ons betreft helemaal terecht. In deze blog vertellen de sportvoedingsdeskundigen van Natusport je graag wat meer over de werking van magnesium. Daarbij lichten ze twee verschillende soorten nader toe....

Vitamine D: Als de zon minder schijnt…

Vitamine D: Als de zon minder schijnt…

Alle sporters weten dat ze een Vitamine D tekort hebben als de zon minder schijnt. Maar hoe komt dat precies en waarom wordt hier zoveel aandacht aan besteed, dat is vaak lastiger. Al helemaal als we dan ook nog beginnen over de combinatie van Vitamine D en Vitamine...