Natusport Pre-Workout: speciaal ontworpen voor duursporters

Natusport Preworkout ontwikkeld voor duursporters

Posted On 28 maart 2024

Ook geschikt voor krachtsporters wanneer gecombineerd met creatine

Pre-workouts zijn momenteel populair! Maar wat is nu precies het doel van een pre-workout en waarom zou je er gebruik van maken? Een pre-workout is bedoeld om je lichaam voor te bereiden op een training, of het nu gaat om korte, intense inspanningen of langdurige duurtrainingen. Een goede pre-workout bevat een mix van ingrediënten die zorgen voor meer energie, uitstel van vermoeidheid, een betere doorbloeding, en een hogere alertheid en concentratie. Dit stelt je in staat om tijdens je training dieper te gaan en meer vooruitgang te boeken. Maar hoe werkt dit precies?

Een gezonde basis

Het is belangrijk om te benadrukken dat alles begint bij een gezonde levensstijl en voedingspatroon. Een gezonde voeding voorziet je lichaam van voldoende energie en voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen, vezels en vocht.

Wanneer je gaat sporten, verbruik je letterlijk meer energie en voedingsstoffen dan wanneer je niet sport. Daarom is het essentieel om te zorgen dat je voldoende brandstof hebt en dat er een balans is tussen wat je verbruikt en wat je inneemt. Met gezonde voeding kun je veel oplossen, maar een pre-workout kan helpen om je trainingen naar een hoger niveau te tillen, vooral als je al veel traint en je je trainingsniveau wilt verbeteren. Een supplement kan nooit een vervanging zijn voor een gezonde voeding!

Pre-workout als voorbereiding

Wanneer je een intensieve training voor de boeg hebt, is het belangrijk om je lichaam goed voor te bereiden. Je gaat je lichaam immers opnieuw flink op de proef stellen. Wat voegt een pre-workout hieraan toe?

Kort gezegd zorgt een pre-workout ervoor dat je optimaal klaar bent voor je training. Daarom neem je het ook vóór je training in. Het bestaat meestal uit een mix van koolhydraten, cafeïne, vitamines, mineralen en vaak ook creatine. De koolhydraten dienen als brandstof tijdens je training, terwijl cafeïne je alertheid en concentratie verhoogt. Daarnaast bevatten pre-workouts vaak aminozuren die zorgen voor een betere doorbloeding van de spieren. Al deze ingrediënten dragen bij aan de effectiviteit van je training: je staat direct klaar, je kunt dieper gaan, verzuring treedt minder snel op en je kunt langer volhouden! Met een pre-workout haal je dus meer uit je training. Het is wel belangrijk om op te letten welke ingrediënten voor jou van belang zijn, aangezien de samenstelling kan variëren tussen pre-workouts voor krachtsport en duursport.

Natusport Pre-Workout

Natusport Pre-Workout is speciaal samengesteld voor duursporters. Voor krachtsporters is het een perfecte pre-workout wanneer gecombineerd met Natusport Creatine (zie verderop in deze blog).

Wat zijn de ingrediënten?

  • Cafeïne – Natusport Pre-Workout bevat cafeïne om meteen op scherp te staan.
  • Palatinose – Dit is een suikervorm die langzamer wordt afgebroken dan gewone suiker, waardoor je langdurig kunt putten uit deze energiebron, wat voordelig is voor duursporters.
  • Beta-alanine – Vertraagt verzuring, waardoor je langer kunt doorgaan.
  • Aminozuren L-arginine, L-citruline, L-tyrosine en L-Ornithine – Verbeteren de doorbloeding van de spieren.
  • Vitamine C – Activeert natuurlijke energie in het lichaam en zorgt voor een betere weerstand tijdens lichamelijke inspanning.
  • Granaatappel – Bevat veel antioxidanten en heeft een ontstekingsremmend effect.

Bewust zonder creatine

In tegenstelling tot veel andere pre-workouts heeft Natusport er bewust voor gekozen om geen creatine toe te voegen. Creatine is nuttig voor spieropbouw, omdat het zorgt voor een toename van energierijke fosfaten, de bron van energie tijdens explosieve krachtsinspanningen. Voor duursporters is dit minder relevant. Bovendien kan het gebruik van creatine leiden tot extra vochtretentie, wat resulteert in een hoger lichaamsgewicht. Dit is over het algemeen niet wenselijk voor duursporters. Als je een krachttraining wilt doen, gebruik dan Natusport Pre-Workout in combinatie met Natusport Creatine om je spieren extra energie te geven.

NZVT

Natusport Pre-Workout is een van de weinige pre-workouts die het NZVT-logo mag dragen. Alle batches van onze Pre-workout worden onafhankelijk getest op de afwezigheid van dopinggerelateerde stoffen. Daarmee voldoen al onze supplementen aan de normen van NZVT. Het NZVT biedt de hoogst mogelijke zekerheid op het gebied van doping en supplementen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het NZVT.

Conclusie

Als je je trainingen naar een hoger niveau wilt tillen, maak dan gebruik van onze Pre-workout. Het zorgt ervoor dat je meer gefocust bent, dieper kunt gaan en het langer volhoudt. Natusport Pre-Workout is zeer geschikt voor duursporters. Krachtsporters kunnen deze gebruiken in combinatie met Natusport creatine. Net als alle andere supplementen van Natusport is onze Pre-workout getest door het NZVT.

Oh ja, na een intensieve training of wedstrijd is een goed herstel natuurlijk erg belangrijk. Gebruik daarvoor de Natusport Recovery. Niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook erg lekker!

LEES OOK:

Ga ik van supplementen beter presteren?

Ga ik van supplementen beter presteren?

We krijgen bij Natusport weleens de vraag of supplementen de sportprestaties verhogen. Voor veel mensen is het antwoord op deze vraag. NEE. In deze blog lichten we graag toe waarom. Toch zijn we er ook van overtuigd dat (NZVT-)supplementen essentieel zijn voor...

Met meer weerstand de winter door, in één keer geregeld

Met meer weerstand de winter door, in één keer geregeld

Of je in de winter goed wilt doortrainen of dat je nu juist je wedstrijdseizoen hebt, in beide gevallen wil je je weerstand op peil houden. Natuurlijk is het belangrijk dat je gezond eet en een gezonde leefstijl hebt, want op die manier bouw je al veel weerstand op....

Alpe d’HuZes: hoe pak ik dat aan?

Alpe d’HuZes: hoe pak ik dat aan?

Op 1 juni wordt de Alpe d’Huzes weer gehouden. Zo’n 5000 mensen beklimmen die dag fietsend of (hard)lopend maximaal zes keer de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. De...

X