Met meer weerstand de winter door, in één keer geregeld

Posted On 26 oktober 2023

Of je in de winter goed wilt doortrainen of dat je nu juist je wedstrijdseizoen hebt, in beide gevallen wil je je weerstand op peil houden.

Natuurlijk is het belangrijk dat je gezond eet en een gezonde leefstijl hebt, want op die manier bouw je al veel weerstand op. Daarnaast kun je je lichaam een handje helpen met supplementen. Maar welke supplementen dan? Voor de komende winter hebben we het gemakkelijk gemaakt. Wij hebben een pakket samengesteld waarmee je de hele winter voldoende hebt om je weerstand te ondersteunen. In deze blog lichten we graag toe hoe dit pakket van supplementen een prima rol speelt bij het ondersteunen van de weerstand van (top)sporters. Natuurlijk zijn al onze supplementen voorzien van het NZVT-logo.

Voeding en levensstijl als basis

Zoals gezegd begint alles met een gezonde, uitgebalanceerde en gevarieerde voeding aangevuld met een gezonde levensstijl. Dat moet je basis zijn voor een goede weerstand en om voldoende koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen etc. binnen te krijgen. In beginsel is de kern eenvoudig: wat gaat erin, wat heb ik nodig en wat gaat eruit?
Als dat niet met elkaar in balans is, zou het zomaar kunnen dat je door een aanvulling met supplementen beter gaat presteren. Maar dat is eigenlijk niet de bedoeling. Naar onze visie kun je dan beter, eventueel met hulp van een sportdiëtist, eerst naar je basis kijken.

Supplementen als aanvulling in de winter

Als je basis op orde is, wanneer heb je dan supplementen nodig? Nou, bijvoorbeeld in de winter, als het griepseizoen weer aanbreekt. Zorg juist dan dat je een goede weerstand hebt, want dan is de kans kleiner dat je ziek wordt! Het Natusport Winter Weerstand Pakket is speciaal hiervoor samengesteld, waarin alle bewezen afweersysteem ondersteuners, zoals Vitamine C, D, K en Zink, zitten. Zo ben je in één keer klaar! Door Vitamine D3 in te nemen naast je dagelijkse Natusport Multi Sport Basis, geef je je immuunsysteem extra ondersteuning! Bij voldoende zonlicht kan ons lichaam zelf vitamine D aanmaken, maar in de winter heeft de zon veel minder kracht en kom je minder buiten. Daarom heeft bijna iedereen in de winter een vitamine D tekort. Dit kun je dus prima aanvullen met dit supplement. Bovendien ondersteunt vitamine D de botten en is het goed voor de spieren.

Intensieve sporters

Intensieve sporters vragen veel van hun lichaam en hebben er baat bij als bepaalde tekorten aangevuld worden met supplementen.
De kern van trainen is immers je lichaam uitdagen en je spieren (licht) beschadigen met als doel dat je na het herstel weer een beetje beter bent. Intensieve en langdurige inspanningen kunnen het lichaam evenwel uitputten en kwetsbaarder maken. Supplementen kunnen dan de noodzakelijke extra ondersteuning geven. Mede omdat de behoefte bij een aantal vitaminen en mineralen groter is dan bij niet-sporters. De extra ondersteuning van je lichaam richt zich vooral op:

  • Sneller herstel van je lichaam
  • Aanvullen van tekorten
  • Constanter presteren
  • Verhogen weerstand

Advies

De beste manier om supplementen aan te pakken is op basis van advies van een sportdiëtist of sportarts. En dan bij voorkeur gebaseerd op regelmatig bloedonderzoek met name als het gaat om hele specifieke supplementen zoals bijvoorbeeld ijzersuppletie. Dit is wat wij topsporters dan ook adviseren!
Dit is natuurlijk niet praktisch uitvoerbaar voor het merendeel van de sporters en wij krijgen van hen vaak de vraag hoe pak ik het dan aan? Daarom voor hebben we het voor de winter alvast gemakkelijk gemaakt. Weerstandsondersteuning voor de hele winter in één pakket en natuurlijk voorzien van het NZVT-logo.

Het pakket is te koop in onze webshop:

Natusport, oktober 2023

Noot: Natusport vindt het belangrijk om je zoveel mogelijk uitleg te geven over de werking van haar producten. Echter dat is bij supplementen vaak lastig, omdat we gehouden zijn aan een veelvoud van medische claims. Desondanks proberen we je zo goed mogelijk te informeren. Overigens zijn deze claims er natuurlijk niet voor niets.

LEES OOK:

Natusport Pre-Workout: speciaal ontworpen voor duursporters

Natusport Pre-Workout: speciaal ontworpen voor duursporters

Ook geschikt voor krachtsporters wanneer gecombineerd met creatine Pre-workouts zijn momenteel populair! Maar wat is nu precies het doel van een pre-workout en waarom zou je er gebruik van maken? Een pre-workout is bedoeld om je lichaam voor te bereiden op een...

Ga ik van supplementen beter presteren?

Ga ik van supplementen beter presteren?

We krijgen bij Natusport weleens de vraag of supplementen de sportprestaties verhogen. Voor veel mensen is het antwoord op deze vraag. NEE. In deze blog lichten we graag toe waarom. Toch zijn we er ook van overtuigd dat (NZVT-)supplementen essentieel zijn voor...

Visolie: Onbekend maakt onbemind?

Visolie: Onbekend maakt onbemind?

Voor elke sporter die te weinig vis eet, geen vraag maar een must! We hebben het nooit zo vaak over visolie. Maar toch staat het in Nederland in de top 5 van favoriete voedingssupplementen. Dat is niet voor niets, want visolie bevat twee essentiële Omega 3-vetzuren:...

X