Ga ik van supplementen beter presteren?

Een sporter met supplementen van Natusport

Posted On 6 februari 2024

We krijgen bij Natusport weleens de vraag of supplementen de sportprestaties verhogen. Voor veel mensen is het antwoord op deze vraag. NEE. In deze blog lichten we graag toe waarom. Toch zijn we er ook van overtuigd dat (NZVT-)supplementen essentieel zijn voor topsporters en dat ze kunnen ondersteunen bij het neerzetten van sportieve prestaties. Hoe zit dat nou?

Een gezonde levensstijl als basis

Alles begint bij een gezonde levensstijl en daar hoort weer een gezond en gevarieerd voedingsschema bij. Dit vormt voor ons de basis en die draait om energie, koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen, enzovoort. Als sporter merk je dat je meer voedingstoffen nodig hebt, want je gebruikt immers meer energie dan als je niet sport. Eigenlijk is het heel simpel: Wat gaat erin, wat heb ik nodig en wat gaat eruit?

Dit moet met elkaar in balans zijn, anders heb je als sporter ergens een tekort aan. Wanneer de balans zoek is zou je tekorten kunnen aanvullen met supplementen en daardoor zou je beter moeten gaan presteren. Maar dat is dus eigenlijk niet de bedoeling. Je kunt dan beter opnieuw naar je basis kijken, eventueel met de hulp van een (sport)diëtist. Op die manier kun je veel oplossen, maar soms kunnen supplementen wel degelijk helpen.

Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat veel mensen een tekort hebben aan vitamine D in periodes dat de zon minder schijnt. Dat kun je dan prima aanvullen met een vitamine D-supplement. Intensieve sporters vragen veel van hun lichaam en dan zijn supplementen een belangrijke aanvulling voor bepaalde tekorten. Sterker nog, wij denken dat de rol van supplementen vaak wordt onderschat!

Supplementen als aanvulling en ondersteuning

Als sporter stel jij je lichaam voortdurend op de proef. Die intensieve of langdurige krachtsinspanningen putten het lichaam uit en maken het kwetsbaarder. Je kunt de tekorten die ontstaan niet altijd aanvullen met je dagelijkse voeding en zeker niet op het tempo dat jij het wenst. Supplementen kunnen dan de broodnodige extra ondersteuning geven. Die extra ondersteuning is vooral gericht op:

  • Sneller herstel van het lichaam na het sporten
  • Aanvullen van tekorten
  • Constanter presteren
  • De weerstand verhogen

Natusport ontwikkelt supplementen specifiek voor (top)sporters

In onze webshop vind je een breed assortiment aan hoogwaardige supplementen, specifiek ontwikkeld voor (top)sporters. Onze supplementen zijn eerlijk, natuurlijk, uitvoerig getest en gekeurd en in Nederland geproduceerd. We verwerken zoveel mogelijk bioactieve stoffen en zo min mogelijk chemische stoffen. We werken bij de ontwikkeling van supplementen nauw samen met voedingsdeskundigen én zetten daarbij de sporter centraal.

Alle batches van onze supplementen worden onafhankelijk gekeurd op de afwezigheid van doping gerelateerde stoffen. Daarmee voldoen al onze supplementen aan de normen van NZVT. Het NZVT biedt de hoogst mogelijke zekerheid op het gebied van doping en supplementen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het NZVT.

Conclusie: Supplementen kunnen wel degelijk een belangrijke rol spelen als het gaat om het aanvullen van tekorten die ontstaan bij intensief sporten.

LEES OOK:

Natusport Pre-Workout: speciaal ontworpen voor duursporters

Natusport Pre-Workout: speciaal ontworpen voor duursporters

Ook geschikt voor krachtsporters wanneer gecombineerd met creatine Pre-workouts zijn momenteel populair! Maar wat is nu precies het doel van een pre-workout en waarom zou je er gebruik van maken? Een pre-workout is bedoeld om je lichaam voor te bereiden op een...

Met meer weerstand de winter door, in één keer geregeld

Met meer weerstand de winter door, in één keer geregeld

Of je in de winter goed wilt doortrainen of dat je nu juist je wedstrijdseizoen hebt, in beide gevallen wil je je weerstand op peil houden. Natuurlijk is het belangrijk dat je gezond eet en een gezonde leefstijl hebt, want op die manier bouw je al veel weerstand op....

Visolie: Onbekend maakt onbemind?

Visolie: Onbekend maakt onbemind?

Voor elke sporter die te weinig vis eet, geen vraag maar een must! We hebben het nooit zo vaak over visolie. Maar toch staat het in Nederland in de top 5 van favoriete voedingssupplementen. Dat is niet voor niets, want visolie bevat twee essentiële Omega 3-vetzuren:...

X