Visolie, één van favoriete voedingssupplementen van sporters

Posted On januari 8, 2022

Wist je dat visolie in de top 5 staat van favoriete voedingssupplementen in Nederland? Niet voor niets, want visolie bevat twee essentiële omega 3-vetzuren: EPA en DHA. De beste manier om benodigde vetzuren binnen te krijgen is via voeding, en dan met name uit vis. Alleen eten Nederlanders gemiddeld té weinig vis, waardoor de kans bestaat dat we onvoldoende omega-3 vetzuren binnenkrijgen, die kans is voor fanatieke sporters extra hoog. Gelukkig zijn er supplementen waarmee je dit tekort kan aanvullen.

Wat bepaalt de kwaliteit van goede visolie?

Vette vis is een rijke bron van omega 3-vetzuren EPA en DHA. Om voldoende gezonde visvetzuren binnen te krijgen, moet je minstens 2 keer in de week vette vis eten. Ook vetzuursupplementen kunnen nuttig zijn. Natusport Visolie Omega 3 capsules bevatten een kwalitatieve visolie afkomstig van ansjovis uit de noordelijke Stille Oceaan die duurzaam en onder gecontroleerde omstandigheden is gevangen. Dat betekent zuivere visolie die grondig is gefilterd, geurloos is gemaakt en ontdaan van schadelijke verontreinigingen (zware metalen, dioxines en PCB’s).

De kracht van EPA en DHA

De geconcentreerde koudwater visolieproducten van Natusport zijn rijk aan de omega 3-vetzuren EPA en DHA. DHA en EPA hebben een gunstige invloed op het hart en DHA is daarnaast goed voor het gezichtsvermogen en de hersenen. Daarnaast bevat Natusport Visolie Omega 3  vitamine E dat een bijdrage levert aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Goede opname dankzij triglyceriden

Vaak wordt vetzuursuppletie geproduceerd met verbindingen die van nature niet in het lichaam voorkomen. In de meeste visoliesupplementen zit EPA en DHA in de vorm van ethylesters. Die kan het lichaam moeilijker verwerken, waardoor de opname minder is. Daarom bevatten visolieproducten van Natusport vetzuren in de vorm van triglyceriden, die van nature in het lichaam voorkomt. Onderzoek toont aan dat deze triglyceridenvorm zorgt voor een betere opname van de vetzuren, waardoor het betere gezondheidseffecten bereikt. Zo ervaar jij als sporter direct de voordelen van visolie.

LEES OOK:

Magnesium: het wondermineraal?

Magnesium: het wondermineraal?

Magnesium staat al jaren flink in de belangstelling en dat is wat ons betreft helemaal terecht. In deze blog vertellen de sportvoedingsdeskundigen van Natusport je graag wat meer over de werking van magnesium. Daarbij lichten ze twee verschillende soorten nader toe....

Vitamine D: Als de zon minder schijnt…

Vitamine D: Als de zon minder schijnt…

Alle sporters weten dat ze een Vitamine D tekort hebben als de zon minder schijnt. Maar hoe komt dat precies en waarom wordt hier zoveel aandacht aan besteed, dat is vaak lastiger. Al helemaal als we dan ook nog beginnen over de combinatie van Vitamine D en Vitamine...

X