Magnesium “het wondermineraal”

Posted On 14 september 2020

Er is de laatste tijd veel belangstelling voor het supplement magnesium en niet zonder reden. Daarom vertellen we je in dit blog meer over de werking van magnesium en over de twee belangrijkste magnesiumvormen.

Magnesium speelt een belangrijke rol in meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam en wordt dan ook wel het ‘wondermineraal’ genoemd. Magnesium is verkrijgbaar in verschillende vormen die geschikt zijn als supplement. Die verschillende vormen hebben wel andere verbindingsstoffen, die het supplement specifieke eigenschappen mee geven.

Wat doet Magnesium?

Magnesium heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

  • Activeren van natuurlijke energie in het lichaam.
  • Behoud van soepele spieren.
  • Verminderen van vermoeidheid.
  • Een heldere geest.
  • Behoud van sterke botten.

Magnesiumsupplementen van Natusport

Natusport gebruikt alleen organische magnesiumvormen, omdat deze het best worden opgenomen door het lichaam. De bekendste is Magnesium Citraat. Natusport Magnesium Citraat is vooral goed voor het behoud van soepele spieren en ondersteuning bij fysieke inspanning of vermoeidheid.

Natusport Magnesium & Crampbark bevat een plantaardige stof uit Gelderse Roos (Crampbark).  Daarnaast bevat het de organische verbindingsstof Bisglycinaat. Ons lichaam beschouwt Bisglycinaat als aminozuur. Hierdoor wordt deze magnesiumvorm snel opgenomen en nog eens extra snel doordat het uit heel kleine deeltjes bestaat. De stof L-Glycine zorgt ervoor dat magnesium juist in de hersenen wordt opgenomen en daardoor bijdraagt aan ontspanning, een geestelijke balans én het behoud van een goed geheugen.

Verschil tussen magnesium supplementen van Natusport

Beide magnesiumsupplementen van Natusport dragen bij aan een actieve levensstijl. Magnesium Citraat wordt sneller opgenomen in de spieren en de Bisglycinaat-vorm sneller door de hersenen.

Magnesium & Crampbark is heel geschikt voor inname in de avonduren. Je kunt het echter ook, samen met Magnesium Citraat, ongeveer 2 uur voor een inspanning of wedstrijd nemen. De werkzame stoffen van beide soorten versterken elkaar.

Ben je op zoek naar een compleet magnesiumsupplement? Dan raden we aan beide supplementen te gebruiken.

Bijwerkingen van magnesiumsupplementen

Vooral de minder goed opneembare anorganische magnesiumsupplementen kunnen een laxerend effect hebben. Dat geldt veel minder voor de goed opneembare organische vormen, zoals toegepast in de supplementen van Natusport. Uit onderzoek blijkt dat de Bisglycinaat-vorm het meest geschikt is voor mensen met buikklachten of die van nature snel last hebben van laxerende middelen.

LEES OOK:

Natusport Pre-Workout: speciaal ontworpen voor duursporters

Natusport Pre-Workout: speciaal ontworpen voor duursporters

Ook geschikt voor krachtsporters wanneer gecombineerd met creatine Pre-workouts zijn momenteel populair! Maar wat is nu precies het doel van een pre-workout en waarom zou je er gebruik van maken? Een pre-workout is bedoeld om je lichaam voor te bereiden op een...

Ga ik van supplementen beter presteren?

Ga ik van supplementen beter presteren?

We krijgen bij Natusport weleens de vraag of supplementen de sportprestaties verhogen. Voor veel mensen is het antwoord op deze vraag. NEE. In deze blog lichten we graag toe waarom. Toch zijn we er ook van overtuigd dat (NZVT-)supplementen essentieel zijn voor...

Met meer weerstand de winter door, in één keer geregeld

Met meer weerstand de winter door, in één keer geregeld

Of je in de winter goed wilt doortrainen of dat je nu juist je wedstrijdseizoen hebt, in beide gevallen wil je je weerstand op peil houden. Natuurlijk is het belangrijk dat je gezond eet en een gezonde leefstijl hebt, want op die manier bouw je al veel weerstand op....

X