Magnesium “het wondermineraal”

Posted On 14 september 2020

Er is de laatste tijd veel belangstelling voor het supplement magnesium en niet zonder reden. Daarom vertellen we je in dit blog meer over de werking van magnesium en over de twee belangrijkste magnesiumvormen.

Magnesium speelt een belangrijke rol in meer dan 300 fysiologische processen in het lichaam en wordt dan ook wel het ‘wondermineraal’ genoemd. Magnesium is verkrijgbaar in verschillende vormen die geschikt zijn als supplement. Die verschillende vormen hebben wel andere verbindingsstoffen, die het supplement specifieke eigenschappen mee geven.

Wat doet Magnesium?

Magnesium heeft een aantal belangrijke eigenschappen:

  • Activeren van natuurlijke energie in het lichaam.
  • Behoud van soepele spieren.
  • Verminderen van vermoeidheid.
  • Een heldere geest.
  • Behoud van sterke botten.

Magnesiumsupplementen van Natusport

Natusport gebruikt alleen organische magnesiumvormen, omdat deze het best worden opgenomen door het lichaam. De bekendste is Magnesium Citraat. Natusport Magnesium Citraat is vooral goed voor het behoud van soepele spieren en ondersteuning bij fysieke inspanning of vermoeidheid.

Natusport Magnesium & Crampbark bevat een plantaardige stof uit Gelderse Roos (Crampbark).  Daarnaast bevat het de organische verbindingsstof Bisglycinaat. Ons lichaam beschouwt Bisglycinaat als aminozuur. Hierdoor wordt deze magnesiumvorm snel opgenomen en nog eens extra snel doordat het uit heel kleine deeltjes bestaat. De stof L-Glycine zorgt ervoor dat magnesium juist in de hersenen wordt opgenomen en daardoor bijdraagt aan ontspanning, een geestelijke balans én het behoud van een goed geheugen.

Verschil tussen magnesium supplementen van Natusport

Beide magnesiumsupplementen van Natusport dragen bij aan een actieve levensstijl. Magnesium Citraat wordt sneller opgenomen in de spieren en de Bisglycinaat-vorm sneller door de hersenen.

Magnesium & Crampbark is heel geschikt voor inname in de avonduren. Je kunt het echter ook, samen met Magnesium Citraat, ongeveer 2 uur voor een inspanning of wedstrijd nemen. De werkzame stoffen van beide soorten versterken elkaar.

Ben je op zoek naar een compleet magnesiumsupplement? Dan raden we aan beide supplementen te gebruiken.

Bijwerkingen van magnesiumsupplementen

Vooral de minder goed opneembare anorganische magnesiumsupplementen kunnen een laxerend effect hebben. Dat geldt veel minder voor de goed opneembare organische vormen, zoals toegepast in de supplementen van Natusport. Uit onderzoek blijkt dat de Bisglycinaat-vorm het meest geschikt is voor mensen met buikklachten of die van nature snel last hebben van laxerende middelen.

LEES OOK:

Visolie: Onbekend maakt onbemind?

Visolie: Onbekend maakt onbemind?

Voor elke sporter die te weinig vis eet, geen vraag maar een must! We hebben het nooit zo vaak over visolie. Maar toch staat het in Nederland in de top 5 van favoriete voedingssupplementen. Dat is niet voor niets, want visolie bevat twee essentiële Omega 3-vetzuren:...

Magnesium: het wondermineraal?

Magnesium: het wondermineraal?

Magnesium staat al jaren flink in de belangstelling en dat is wat ons betreft helemaal terecht. In deze blog vertellen de sportvoedingsdeskundigen van Natusport je graag wat meer over de werking van magnesium. Daarbij lichten ze twee verschillende soorten nader toe....

X